De top 3 redenen waarom LinkedIN Groepen niet werken.

LinkedIn-Groups-DoNot-Work-Petra-Fisher-LinkedIn-Training

Op het moment dat ik dit schrijf zijn er 1,583,987 LinkedIn Groepen. Je kunt van 50 LinkedIn Groepen tegelijk lid zijn. Vijftig groepen + 50 subgroepen om precies te zijn. Persoonlijk vind ik het wel fijn dat er een limiet zit aan het groepslidmaatschap. Als er geen limiet was, van hoeveel LinkedIn Groepen zou ik dan lid worden? Tien, tienduizend, een miljoen?

LinkedIn Groepen werken niet.

Zeg ik: “Bespaar je de moeite, word niet lid van LinkedIn Groepen”? Nee! Ik vind LinkedIn Groepen fantastisch; om kennis te delen, om in gesprek te gaan, om mensen te leren kennen, om vertrouwen op te bouwen, om zakelijke relaties aan te gaan. Als je je groepslidmaatschap goed inzet. Doe je het niet goed, dan kost dat je tijd, veel tijd zonder duidelijk resultaat voor je moeite.

De nummer drie fout in LinkedIn Groepen

number-three-reason-linkedin-groups-dont-work-petra-fisherNiet relevant zijn. Klinkt als een open deur? Ik sta er ook van te kijken hoeveel mensen dagelijks deze fout maken. Je blog in zoveel mogelijk groepen posten bijvoorbeeld. Niet doen! Deel je blog selectief in de LinkedIn Groep(en) waar het echt relevant is voor de leden. Binnen groepen gaat het immers om interactie, om mensen betrekken. Slechts de link naar een blog delen is geen interactie. Hoe interessant het artikel ook is. Schrijf altijd een korte introductie, stel een vraag, start een discussie. Hoe vaak lees je de comments in een discussie en dan staat er ineens: “Dit gaat eigenlijk over iets anders, maar door deze discussie vraag ik me af…” Trap niet in deze val van irrelevant zijn. Hou je bij het onderwerp. Als je gedachten door de discussie op een ander interessant onderwerp komen, start een nieuwe discussie.

De nummer twee fout in LinkedIn Groepen

number-two-reason-linkedin-groups-dont-work-petra-fisherNiet luisteren. Heb je de perfecte groep gevonden, dan is het verleidelijk meteen een discussie te starten. Ha, ik heb het in mijn enthousiasme meer dan eens gedaan. Geen goed idee. Als je een discussie start, wil je ook reacties, interactie. Begin daarom met luisteren. Gewoon dagelijks even wat lezen . Krijg feeling voor de groepscultuur. Ga dan hier en daar liken en meepraten. Andere groepsleden gaan je opmerken. Zorg dat je opmerkingen bijdragen aan een goede sfeer in de groep; deel kennis. Als mensen je leren kennen en aardig vinden is de kans veel groter dat ze een door jou gestartte discussie lezen en actief meepraten..

De nummer één fout in LinkedIn Groepen

number-one-reason-linkedin-groups-dont-work-petra-fisherJe niet in de groep verdiepen. Yup, de grootste fout die je kunt maken. Als je naar een netwerk bijeenkomst gaat, bereid je je daar op voor. Doe dat ook met je lidmaatschap van een LinkedIn Groep. Voordat je zelfs maar lid wordt lees je het profiel van de groep, om te kijken of deze LinkedIn Groep echt handig voor je is. Lees zodra je lid bent de groepsregels. Hoe kun je voorkomen specifieke regels van een groep te overtreden als je ze niet hebt gelezen? Verdiep je ook in de groep door te kijken hoeveel leden de groep heeft. Een groep met 10 zeer betrokken professionals die kennis delen is geweldig om je vakkennis bij te houden. Zoek je in LinkedIn Groepen bekendheid of mogelijke leads, dan ga je voor de groepen met minimaal 300 leden en grote activiteit.

Hou dit blog in de gaten, dan lees je volgende week: Hoe de voor jou relevante groepen te vinden tussen de 1,583,987 (and counting) LinkedIn Groepen.

>>> Wat doe jij om te zorgen dat LinkedIn Groepen wel voor je werken? <<<