Plaats onrelevante banen uit het verleden niet op je LinkedIn profiel [leestijd: 90sec] - LinkedIn Training, LinkedIn Consulting, LinkedIn Coaching

add-position-linkedin-profile-linkedin-training-linkedin-coaching-linkedin-tips-petra-fisher

Iedereen ontwikkelt zich tijdens zijn carrière. Soms sla je zelfs een heel andere richting in. Ontdek je ineens waar je echt fluitend van naar je werk gaat. Het is dan verleidelijk banen uit het verleden die niet relevant zijn niet op je LinkedIn profiel te vermelden.

Welke banen zijn niet langer relevant op je LinkedIn profiel?

Geen enkele! Iedere baan draagt bij aan je ontwikkeling, aan wie je nu bent. De kunst is die relevantie in je omschrijvingen op te nemen. Plaats in je functie omschrijvingen op LinkedIn een korte omschrijving van wat je daar bereikte of welke vaardigheden je daar ontwikkelde. Dit staat veel krachtiger dan een opsomming van je taken en verantwoordelijkheden.

Zoekmachines lezen ook mee.

Gebruik je werkervaring om de woorden waarop je gevonden wilt worden in je profiel te verwerken. Zowel voor de mens als voor de zoekmachine leest het prettig als je profiel duidelijk toewerkt naar wie je nu bent en wat je te bieden hebt.

Gooi je werkervaring niet op één hoop.

LinkedIn is een netwerk. Om te kunnen netwerken moet je vindbaar zijn. Dat ben je als mensen kijken wie van hun oude collega’s nog meer op LinkedIn staan. Als jij op je profiel hebt staan: “Diverse marketing bureaus” en daaronder een opsomming van waar je zoal als marketer werkte, vindt geen enkele oud collega of tevreden klant je nu.