Over vertegenwoordigers, openingszinnen, LinkedIn en je interesses

ferrari-interests-linkedin-profile-likedin-training-petra-fisher
Wat is het eerste dat een vertegenwoordiger doet als hij bij de klant binnen komt? Hij kijkt goed om zich heen. Zoekt een raakvlak, gezamelijke interesses. Een aanknopingspunt op persoonlijk vlak als ijsbreker.

Mensen doen zaken met mensen.

Het draait tegenwoordig allemaal om de ‘know’ ‘like’ en ‘trust’. Als iemand je aardig vindt, vertrouwt, dan zal hij sneller zaken met je doen. Klant bij je worden. Je aannemen voor een baan. Dat is waar het op LinkedIn deels om draait. Zorgen dat mensen van je gehoord hebben (je kennen), je aardig vinden en vertrouwen.

Hoe zit dat nou met die vertegenwoordiger en mijn LinkedIn profiel?

Die vertegenwoordiger kijkt om zich heen ziet die miniatuur Ferrari op het bureau staan en zegt: “Goh wat mooi, ik heb zelf een zwak voor cabrio’s, maar deze is ook niet mis”. Het ijs is gebroken, er is een gemeenschappelijke interesse, dat praat al een stuk vertrouwder.

Kijk eens naar de interesses op een LinkedIn profiel.

Voor je contact met iemand legt, online of offline, kijk je waarschijnlijk op zijn LinkedIn profiel. Kijk ook eens naar de interesses, of daar een raakvlak zit. En wat zien mensen als ze bij jouw interesses kijken?

Interesses op je LinkedIn Profiel

Dit is een mooie plek voor een persoonlijke noot op je LinkedIn profiel. En een aanknopingspunt voor mensen die een gesprek met je aan willen gaan. Goh, we zijn allebei LinkedIn trainer en gek op Earl Grey thee, laten we onder het genot van een kopje Earl Grey eens kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Voeg je interesses toe met na elk ‘onderwerp’ een komma en een spatie. Zo worden het klikbare links. Soms best handig om te zien wie er in de zoekresultaten tevoorschijnkomen. Weer aan andere manier van keyword search.