Nieuw uiterlijk top sectie LinkedIn profiel!

Integrated Alliances Team - LinkedIn Training“LinkedIn slipped in a new look on the world, at least for some (read more on the story below). This is the new LinkedIn Profile Header area as on May 17, 2012. It doesn’t really add anything NEW per se, it just uses the Apple look to make things that were already there a bit more intuitive.” Writes my friend and LinkedIn Diva Lori Ruff on the Integrated Alliances site today.

Waar zijn mijn LinkedIn Aanbevelingen gebleven?

Gelukkig zijn je LinkedIn aanbevelingen niet verdwenen. Ze staan nog precies waar ze horen te staan. Maar de zin “Aanbevelingen: 19 personen hebben Petra Fisher aanbevolen” staat niet meer zo mooi in het kader bovenaan als mijn LinkedIn profiel het nieuwe uiterlijk krijgt.

Wat is het verschil tussen de ‘Old Look’ en ‘New Look’ van het LinkedIn profiel?

Bekijk de foto’s hieronder en zoek de verschillen. Lees dan verder. Heb je alle verschillen gevonden die ik noem? Heb ik nog verschillen gemist? Als dat zo is, laat het mij en de andere lezers dan vooral in de comments weten!

LinkedIn Header Old vs New Mike Lori

  • Past wordt previous. Persoonlijk vind ik dat beter staan, ben benieuwd wat ze met de Nederlandse vertaling gaan doen.
  • De profielfoto wordt groter getoond. Dit resulteert in kortere regels bij je professionele titel. Daar ben ik minder blij mee. Nu krijg je meer een paragraaf dan een ‘statement’ dit vergroot de kans dat mensen het overslaan als ze snel je profiel scannen.
  • Nog even die foto … als je een keinere foto op je profiel hebt, dan krijg je daar een grijs kader omheen (vergelijk de nieuwe look van Lori met de nieuwe look van Mike).
  • De drie items achter ‘huidig’, ‘vorig’ en ‘opleiding’ beginnen niet meer elk op een nieuwe regel, maar staan achter elkaar geschreven. Dit is minder duidelijk. Het lijkt er zelfs op dat bij opleiding nu slechts één item wordt weergegeven.
  • In dit kader bovenaan je profiel wordt niet meer getoond hoeveel aanbevelingen je hebt ontvangen, zullen zoekresultaten nog wel op aantal aanbevelingen gesorteerd kunnen worden?
  • De Twitter volgknoppen zijn verdwenen, websites staan er minder herkenbaar op en de mogelijkheden ‘delen’, ‘PDF’ en ‘print’ zijn helemaal verdwenen.
  • Je aantal connecties wordt prominenter getoond, ‘area’ is lager geplaatst en de branche verdween. De switch tussen meertalige profielen is verhuisd van de rechterbovenhoek van je profiel naar de linker onderkant van deze header box. Geen slechte zet eigenlijk, hier zien mensen het sneller spontaan.

Wow, een hoop veranderingen. Zijn de meeste stap voor stap instructies meteen verouderd en hoe zit het met screenshots? Ik zou snel door alle afleveringen van de “LinkedIn Profiel van Top tot Teen” artikelen heen werken als ik jou was. Zodra je de ‘New Look’ hebt zijn ze niet meer zo letterlijk te volgen!

>>> Wat vind je van de veranderingen? Hebben ze invloed op hoe jij LinkedIn gebruikt en hoe mensen in staat zijn om je te vinden? Deel je gedachten in de comments. <<<

 

PS

Tuurlijk, zodra dit nieuws de wereld rondzingt is de ‘new look’ verdwenen! Ik maak geen grapje. Dit is wel gebruikelijk bij LinkedIn. Ze rollen dingen uit in batches. Testen de reacties. Soms gaan ze door met het invoeren van de veradering, soms niet. Of de verandering wordt ongedaan gemaakt, verder aan gesleuteld en dan toegepast. We zullen zien wat er gebeurt …