LinkedIn Profiel van Top tot Teen! Deel 5: Opleiding [leestijd: 2,5 minuten]

Eerste Indruk LinkedIn Profiel Petra Fisher OpleidingDe gemiddelde LinkedIn gebruiker (november 2011 statistieken) is 44 jaar oud.

Of 41, of 42, afhankelijk van wie je gelooft. Op mijn verjaardag verscheen een artikel met vermelding van 44 jaar, dat is voor mij bewijs genoeg 😉 De gemiddelde gebruiker is dus een goede 20 + jaar van school. Ben jij, een LinkedIn gebruiker, nu werkzaam in een baan die gerelateerd is aan je opleiding? Ik heb een Bachelor’s Degree in “Jeugdwelzijnswerk” dat staat ver van Corporate LinkedIn Training en executive coaching. Van de jeugd met wie ik werkte belandde niemand in executive functies. Wat te doen met het onderdeel ‘opleiding’ op je profiel?

Mijn opleiding is niet relevant voor mijn huidige werk; die noem ik niet op mijn LinkedIn profiel!

Oef! Gemistte kans. Het onderdeel ‘opleiding’ van je LinkedIn profiel geeft mooie mogelijkheden om de resultaten van je online (LinkedIn) aanwezigheid te maximaliseren.

  • Deelnemen aan Alumni Groepen
  • Netwerken met (uit het oog verloren) Studie Vrienden
  • SEO’ing van je LinkedIn-profiel
  • Aanvulling op je Samenvatting

Hoe haal je het meest uit ‘opleiding’ op je LinkedIn profiel?

Vul elke opleiding in! Echt, negeer dit onderdeel niet. Door al je opleidingingen, met inbegrip van cursussen en seminars te noemen, is het makkelijker voor mensen om je te vinden. Je verhoogt je vindbaarheid. Mensen kunnen op LinkedIn zoeken naar studiegenoten, deelnemers aan een cursus of mensen met een gelijksoortige opleiding. Door alle onderwijsinstellingen waar je gestudeert hebt te noemen, kom je ook in aanmerking voor lidmaatschap van alumni groepen op LinkedIn.

Sla vooral de “aanvullende opmerkingen” niet over.

Hier kun je je profiel verrijken met zoekwoorden! Vergeet niet, als iemand genoeg belangstelling heeft om zo ver omlaag te scrollen/lezen, dan moet de tekst wel lekker leesbaar blijven. Maar negeer ondertussen niet de zoekmachines zoals Google. Neem eens een kijkje op mijn profiel, Petra Fisher LinkedIn Profiel, en scroll omlaag naar mijn hbo-opleiding (op één na laatste vermelding onder opleiding). Zie je hoe ik de woorden training, trainer, coaching, coach en spreker in het openbaar op een natuurlijke en gepaste wijze heb verwerkt, terwijl ik Jeugswelzijnswerk heb gestudeerd.

NU JIJ!

Zodra je jouw LinkedIn profiel ‘opleiding’ hebt aangepast, lees ik graag hoe je op een slimme manier je trefwoorden hebt gebruikt.Of misschien heb je nuttige connecties gevonden door te zoeken op je oude universiteit. Wellicht heb je zelf nog andere tips voor het maximaliseren van het onderdeel ‘opleiding’ …

>>> Laat maar horen! Welke aanpassingen doe jij onder ‘opleiding’ op je LinkedIn profiel? Geef de URL, zodat we allemaal een kijkje kunnen nemen! <<<<