Pas snel je LinkedIn Profiel URL aan LEESTIJD 90 seconden

Edit-Profile-URL-LinkedIn-Petra-Fisher-LinkedIn-Training-Trainer-TipsWat is jouw openbare LinkedIn Profiel URL?

Ziet jouw openbare LinkedIn Profiel URL er zo uit:  http://nl.linkedin.com/pub/petra-fisher/1p6/pf03/83f7 of lijkt hij meer op deze: http://nl.linkedin.com/in/petrafisher . Welke ziet er netter uit en is makkelijker te onthouden? Niet alleen geeft de één een professionelere uitstraling aan je profiel (de URL is zichtbaar als mensen je profiel bekijken), het ziet er ook veel beter in je e-mail handtekening, op je visitekaartje, de contact pagina van je website en ga zo maar door.

Wat is het verschil tussen je LinkedIn-profiel en je openbare LinkedIn profiel?

  • Je openbare profiel is het deel van je LinkedIn-profiel dat zichtbaar is voor iedereen, niet alleen je connecties. Sommige mensen kiezen ervoor om slechts een deel van hun profiel te tonen aan mensen waarmee ze (nog) niet gelinkt zijn.
  • Persoonlijk heb ik mijn volledige profiel zichtbaar. Ik wil het makkelijk maken voor mensen om me te vinden. Door het zichtbaar maken van mijn LinkedIn profiel foto zien mensen snel of dit de Petra Fisher is die zij zoeken.
  • LinkedIn is voor mij een instrument is om professioneel te netwerken, leads te genereren, mijn etalage, referenties en ga zo maar door … daarom toon ik mijn hele profiel aan een ieder die een kijkje wil nemen.

Hoe pas je nu je LinkedIn Profiel URL aan?

Je kunt eenvoudig in ‘profiel bewerken’ de URL aanpassen. Ik zou de lange weg nemen als ik jou was ;-). Als je naar instelling gaat en kiest voor uw openbare profiel bewerken, kun je de je LinkedIn Profiel URL aanpassen en meteen aan- / uitvinken wat je wilt tonen in je openbare profiel. Met andere woorden, wat zichtbaar is voor mensen waarmee je (nog) niet gelinkt bent.

LEES OOK: Wat gebeurt er met de je openbare profiel URL bij een profiel in meerdere talen?

>>> Ik ben nieuwsgierig wat JIJ publiekelijk toont en welke overwegingen je daarbij maakt. Deel je gedachten (en de link naar je openbare LinkedIn profiel) in de comments! <<<