Kun je geen LinkedIn uitnodigingen meer sturen? - LinkedIn Training, LinkedIn Consulting, LinkedIn Coaching

Invite to connect on LinkedIn with email restrictionDit is een vraag die ik vaak tegenkom. Terwijl andere ‘verslaafden’ het zoveelste potje WordFeud spelen, mag ik graag wat vragen beantwoorden in het LinkedIn “Question and Answer deel”. Ik maak er dan een sport van om tussen de eerste drie antwoorden op een vraag te staan. Ik bedoel maar, geen social media nerd zonder verslaving.

Een vraag die regelmatig langskomt is: “Als ik iemand uit wil nodigen om mijn LinkedIn connectie te worden, moet ik het email adres invullen. Waarom deze beperking?” Ook op diverse fora en tijdens LinkedIn trainingen en LinkedIn coachingsessies komt deze vraag altijd een keer naar voren.

De meest bekende oorzaak van deze beperking is dat er op jouw verzoek door vijf mensen een IDK gegeven is (I Don’t Know this person). Achteloos klikken op “connect” bij de suggesties die LinkedIn doet kan dit probleem veroorzaken. LinkedIn suggereert namelijk vroeg of laat al je 2e graads connecties.

Er is echter nog een reden waarom je ineens om het email adres wordt gevraagd als je iemand een LinkedIn uitnodiging stuurt. Als je aanvinkt dat deze persoon een “friend” is. Moet jij bij een “friend invite” een email adres geven en bij andere invites niet? Dan heb je geen LinkedIn restrictie opgelopen. Als je net begint op LinkedIn kun je de “friend”optie vrij gebruiken. Na een x aantal keer (LinkedIn geeft niet aan hoeveel keer) kun je deze optie niet meer vrij gebruiken en heb je er een email adres voor nodig. Op deze manier stimuleert LinkedIn je om vooral zakelijke connecties aan te gaan.

Moet je echter voor elk verzoek om via LinkedIn te connecten een emailadres verstrekken, dan ben je in de ban gedaan! Is dit je eerste keer? Dan is het vrij eenvoudig om de ban op te heffen. Klik op “unrestrict yourself” en accepteer opnieuw de gebruikersvoorwaarden van LinkedIn.

Is deze optie voor jou niet beschikbaar? Dan moet je even contact met LinkedIn opnemen. Vertel hoe verschrikkelijk veel spijt je hebt dat je de verkeerde mensen uitgenodigde. Dat je flink zelfstudie hebt gedaan om voortaan uit de problemen te blijven. Vraag LinkedIn dan om je restrictie op te heffen. Ook in dit geval moet je de gebruikersvoorwaarden even opnieuw accepteren.

Lees morgen hoe je restricties voorkomt en hoe je mensen een bericht stuurt zonder een connectie te zijn.

PS Vervang ook altijd de standaard tekst door een eigen tekst! Morgen lees je het belang hiervan.